Pita deluxe gevuld met kliekjes

Gisteren weer een ander gezellig bord! Wel zelf gekookt dit keer, haha.
De vriendin waar ik gisteren samen mee at eet zelf ook zo veel mogelijk plantaardig, dus dat maakt samen koken altijd extra leuk. We zijn allebei nogal anti-voedselverspilling, dus we voegen vaak onze kliekjes bij elkaar om daar weer een lekker (oke soms pakt het ook iets minder lekker uit :p) en nieuw recept van te maken. Gisteren was hier het volgende recept uit gekomen:

Personen: 2
Tijd: 10 min.

Ingrediƫnten

  • 4 – 6 pitabroodjes. We hadden vet lekkere van de Lidl met allemaal kruiden door het deeg
  • 1 blik rode kidneybonen
  • een half blikje mais (zo een klein blik)
  • stuk of 6 cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 hand spinazie
  • klein blikje tomatenpuree
  • half zakje burritokruiden

Bereiding:

  • Verwarm de pita’s zoals op de verpakking vermeld staat
  • Snijd de paprika en cherrytomaatjes in kleine stukjes
  • Verwarm wat olie in de pan en bak hierin op middelhoog vuur eerst de paprika
  • Na een paar minuten kunnen de bonen, cherrytomaten en mais er ook bij in de pan
  • Roerbak dit voor een paar minuten en strooi dan de burrito kruiden eroverheen
  • Roerbak dit mengsel nog even en gooi dan de tomatenpuree en een scheutje water erdoorheen. Wij dachten wel dat het gerecht nog wat lekkerder was geweest als we iets minder dan het hele blikje erdoorheen hadden gedaan.
  • Als laatst mag er nog een handje spinazie doorheen tot dat geslonken is
  • Vul de pita’s met het groenteprutje en eet smakelijk!

Zoals al in de bereiding stond, had er voor ons net iets minder tomatenpuree doorheen gemogen, maar verder was dit echt mega lekker! Het was ook nog eens super snel en makkelijk te maken, dus het doel van ‘De makkelijke vegan’ is weer behaald! šŸ˜€

Houd de instagram @demakkelijkevegan in de gaten om op de hoogte te blijven wanneer er weer nieuwe recepten online staan!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + negen =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.