Pompoen pasta

Hallo hallo!

Iets later dan gepland, maar hier istie dan: de herfstige pasta met een pompoensaus. Jaaay!

Personen: 2
Tijd: 10 min. +  20 min. baktijd

Ingrediënten:

  • Pasta voor 2 pers.
  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 handjes cashewnoten (ik gok dat het iets van 50 gram is of zo)
  • 200 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk)
  • Sap van een citroen (mag ook uit zo’n flesje komen)
  • 1 tl zout
  • Halve tl paprikapoeder (gerookt)
  • Halve tl cayennepeper
  • Snuf peper
  • Goeie hand vol spinazie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC graden.
  • Snijd de pompoen in halve maantjes van allemaal ongeveer dezelfde dikte (2 á 3 cm zou ik doen).
  • Bestrijk de stukken pompoen met wat (olijf)olie en dan kunnen ze voor 20-30 min. de oven in.
  • Pel de uien en snijd ze allebei in vieren. Ja dat zijn grote stukken, maar je hoort zo waarom.
  • Na 10 minuten mogen de stukken ui en de (ongepelde) tenen knoflook er, tussen de stukken pompoen, ook bij in de oven.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • De laatste minuut, van het koken van de pasta, gooi je er nog een flinke hand spinazie doorheen waarna je alles afgiet.
  • Prik na 20 min. even in de pompoen om te voelen of hij super zacht is. Anders nog even wat minuten extra, totdat dat wel zo is.
  • Wanneer alles gaar is mag het uit de oven (duh). Haal nu de schil van de knoflook en snij ook de schillen van de pompoen eraf.
  • De volgende ingrediënten mogen nu, met iets van een blender of een staafmixer o.i.d., met elkaar gepureerd worden: de helft van de pompoen, uien, knoflook, cashewnoten, plantaardige melk, citroensap, zout, cayennepeper, paprikapoeder, peper.
  • Als het een lekkere gladde structuur van een romige saus heeft is het klaar.
  • De andere helft van de pompoen, die je buiten de blender hebt gelaten, kan je nu in stukken snijden om door de pasta te doen.
  • Nou, nu mag alles bij elkaar en je hebt een heerlijke pasta!

Het lijkt misschien een beetje alsof het veel werk is, maar dat is echt totaal niet zo. Dit blijft natuurlijk relatief… Maar ik kan je zeker garanderen dat het sowieso de moeite waard is!

Eet lekker! X

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.