Rijst van broccoli?

Hallootjes!

Vandaag een recept wat ik eerst als lunch heb gegeten en een aantal dagen later, om de leftovers op te maken, als avondeten. Multifunctioneel receptje dus!

Personen: 2
Tijd: 7 min.

Ingrediënten:

  • Broccoli rijst. Bij de Lidl hadden ze een pak van 400 gram hiervan
  • Stuk of 10 middelgrote champignons
  • Groot blik zwarte bonen (400 gr. volgens mij)
  • 1 rode paprika
  • 1 á 2 tenen knoflook
  • Maiskolf (voorgekookt)
  • Olie om in te bakken

Voor de saus:

  • 2 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sweet chilli saus
  • Halve tl Sambal (optioneel)
  • Water

Bereiding:

  • Snijd de champignons en paprika in kleine stukken en was de zwarte bonen goed af
  • Verhit wat olie in een wokpan en wat olie in een koekenpan
  • Leg de maiskolf in de koekenpan en bak rondom, op middelhoog vuur, hier en daar een beetje bruin
  • Roerbak eerst de champignons en de knoflook (geperst) in de wokpan tot de champignons sappig en een beetje bruin zijn
  • Voeg dan de paprika voor een paar minuten toe, gevolgd door de broccolirijst
  • Roerbak alles nog 2 minuutjes en dan is het klaar
  • Tussendoor niet vergeten de maiskolf af en toe weer even op een ander kantje te rollen
  • Voor de saus meng je alle ingrediënten onder het kopje ‘voor de saus’ (duh) door elkaar. Voeg als laatst het water pas toe. Doe er steeds weer een paar druppels bij, roer door de saus, en check wanneer hij de juiste dikte heeft.
  • Strooi nog wat peper en zout over de maiskolf en misschien nog wat over de rest van je eten en klaar is Hans!

Eet smakelijk! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.