Romige pasta met leftovers

Dag mensen van het goede leven!

Gisteren had ik na een drukke dag geen zin meer om nog boodschappen te doen, dus ik moest roeien met de riemen die ik nog left-over had.
Dit heb ik er toch nog van weten te maken en ik kan je alvast verklappen; het was vet goed te doen!

Personen: 2
Tijd: 10 min.

Ingrediënten:

  • Pasta naar keuze voor 2 pers.
  • Stuk of 10 middelgrote champignons
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • Wat cherrytomaatjes
  • Pakje Alpro cuisine kookroom
  • 2-4 el edelgist vlokken
  • snufje chilli vlokken of cayennepeper
  • Peper en zout
  • Citroensap (optioneel)

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de verpakking
  • Snijd de champignons en courgette allebei in dunne plakken
  • Verhit wat olie in de pan en bak hierin eerst de champignons en knoflook (geperst)
  • Als de champignons lekker sappig en een beetje bruin zijn geworden mag de courgette er ook bij
  • Na een paar minuten roerbakken mag de Alpro kookroom, chili vlokken, edelgist, peper en zout erbij. De edelgist mag je een beetje naar smaak toevoegen. Hoe meer edelgist, hoe meer kaasachtige smaak je saus krijgt (en hoe dikker de saus ook wordt)
  • Roer alles nog even door elkaar. Zodra de saus begint te koken mag het vuur uit
  • Giet de pasta af en roer de pasta door de saus
  • Snijd wat cherrytomaatjes in kleine partjes en verdeel over je bord als garnering

Op het laatst druppelde ik overal nog wat citroensap overheen om het wat frisser te maken.
Ook sneed ik nog wat avocado voor erop, want alles voor de foto natuurlijk! Uiteindelijk was dit een vet lekkere toevoeging, dus dat kan je ook nog proberen!

Eet lekker!

Adios x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − zeven =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.