Bijna super gezonde kapsalon

Hallo hallooo!

Vandaag weer een lekker junkfood recept.
Altijd al kapsalon willen eten zonder je daarna schuldig te hoeven voelen tegenover je arme lijf, die al deze ellende weer moet verwerken? Of voor het schaapje wat zich voor jouw kebab heeft opgeofferd? Dan hier een FANTASTISCH alternatief!

Personen: 2
Tijd: 10 min. + 30 min baktijd

Ingrediënten:

  • 200 gr oesterzwammen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • blik kikkererwten
  • zak sla (75 gr was het volgens mij)
  • wat cherrytomaatjes
  • zakje shoarmakruiden
  • gerookte paprikapoeder
  • rozemarijn (mag uit een potje, want: makkelijk)
  • cayennepeper
  • olijfolie

Voor de knoflooksaus (het lekkerst is natuurlijk om de volgende ingrediënten lekker vers erdoorheen te doen, maar je leest nu een recept van ‘De makkelijke vegan’, dus hier de makkelijke versie :p):

  • 2 el vegan mayonaise
  • citroensap (flesje = makkelijk)
  • dille (gedroogd in een potje = makkelijk)
  • knoflookpoeder
  • water

Mix dit met elkaar tot het jouw gewenste smaak en structuur heeft.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC
  • Snijd de zoete aardappelen in repen/friet van ongeveer 1 cm dik
  • Smeer de aardappelen in met wat olijfolie en sprenkel er wat rozemarijn en gerookte paprikapoeder overheen en schuif voor 30 – 40 min. de oven in. Na 20 min. even husselen, zodat alle kantjes mooi gebakken worden
  • Spoel ondertussen de kikkererwten goed af en droog daarna een beetje met een keukenpapiertje. Strooi er wat gerookte paprikapoeder en cayennepeper (rustig aan met deze, want is scherp) overheen. Leg ze op een andere bakplaat en schuif voor 20 – 30 min. ook, onder/boven de aardappelfriet, de oven in
  • Scheur nu de oesterzwammen in reepjes. Het is heel belangrijk dat je scheurt en niet snijdt, want daarmee krijg je niet het gewenste resultaat 😉
  • Strooi nu de shoarmakruiden over de oesterzwammen (ik zou de helft á driekwart van het zakje doen, maar als je van veel kruiden en veeeel zout houdt kan je alles doen. Beetje op gevoel dus). Hussel even door elkaar en laat even staan om te marineren
  • In de tussentijd kun je nu de saus maken. En niet vergeten na 20 min. de aardappelen even te draaien/husselen en dat mag je ook met de kikkererwten doen
  • De laatste 5 min. van de baktijd kunnen de oesterzwammen, in een pan met wat olie, gebakken worden tot ze een beetje bruin zijn

Nou als alles klaar is mag je er zelf een kapsalon feestje van maken, door alles lekker asociaal in 1 bak te kwakken (ook de sla en partjes cherrytomaat) en het zo op te schransen.
Oh! Je kan er natuurlijk ook nog vegan kaas overheen strooien.
Ik denk serieus dat dit één van mijn lekkerste recepten is. Dus probeer ditttt!

Laat mij even weten wat je ervan vond als je het hebt gemaakt. En hoe de ‘kebab’ smaakte? Ik vond het namelijk mega echt lijken én smaken!

K byee x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.