Kliekjes pad thai

Alohaaa thait niet gezien! 😉

Weer een semi pad Thai gemaakt van kliekjes uit mijn kast!

Personen: 2
Tijd: 8 min.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes rijst (bruine)
  • half blok tofu
  • handje spinazie
  • 1 rode paprika
  • stuk of 10 middelgrote champignons
  • blik kokosmelk a 400 ml
  • flinke klodder Thai green curry paste van Koh Thai
  • handje cashewnoten

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Snijd de champignons en paprika in kleine reepjes, blokjes, driehoekjes, maak er wat leuks van
  • Snijd de tofu in gelijke dobbelstenen (beste vergelijking, haha)
  • Bak eerst de tofu en champignons in wat olie in een wokpan (middelhoog vuur)
  • Als beiden een beetje bruinig zijn geworden mag de paprika er ook bij voor ongeveer 3 minuten
  • Gooi dan de kokosmelk (doe maar niet gelijk alles in één keer) en een flinke eetlepel green curry paste in de pan. Ook het handje spinazie mag erbij om te laten slinken. Roer alles goed door elkaar en laat dan even een paar minuten pruttelen. Proef even of je er nog wat meer kokosmelk (zoet) of meer curry paste (kruidig/scherp) bij wilt
  • Schep wat rijst op je bord. Het groenten/curry mengsel eroverheen. Top af met wat cashewnoten en je kan gegarandeerd lekker smikkelen!

Het was weer een geslaagd kliekjesfeest! En ik ben officieel verslaafd aan die green curry paste van Koh Thai. No spon, haha.

Toedels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 10 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.