Zoete aardappelpuree, broccoli en champignons

Hoi pipeloi!

Vandaag een ultra gezond, mega makkelijk, super snel en vet lekker recept. Iemand suggesties voor nog meer bijvoeglijk naamwoorden? :p

Personen 2:
Tijd: 10 min

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 broccoli
  • Stuk of 10 tot 20 middelgrote champignons
  • Scheutje plantaardige melk (bijvoorbeeld rijst- of havermelk)
  • 2 a 3 tl ketjap manis
  • wat sesamzaadjes

Hoe maak je het?

  • Snijd (en schil) de zoete aardappel en de broccoli stukken en kook ze beiden (wel in aparte pannen) voor ongeveer 5 tot 10 minuten
  • Snijd in de tussentijd de champignons ook in kleine stukken en bak ze in wat olie alvast een beetje bruin
  • Als de broccoli een beetje zacht aanvoelt, wanneer je er met een vork in prikt, mag het afgegoten worden en mogen de broccoli-stronkjes nog even bij de champignons mee de pan in. Roerbak that shit
  • Als de zoete aardappel zo zacht is dat hij uit elkaar valt als je erin prikt, dan mag dit ook afgegoten worden en kan je de zoete aardappelstukjes prakken met een vork. Roer er een scheutje plantaardige melk doorheen om de aardappelpuree wat romiger te maken
  • Doe op het laatst nog 2 a 3 tl ketjap manis door de broccoli en champignons
  • Schep alles op en top af met sesamzaadjes
  • Ohja ik had voor een beetje ‘pit’ nog wat chilivlokken door de aardappelpuree gedaan. Was best lekker!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 6 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.