Broccoli/courgette soep

Haaaai!

Één van de meest simpele én gezonde gerechten die je kunt maken is wel soep!
Dus vandaag voor jullie een lekker soepje van broccoli en courgette met een Indiaas tintje 😀

Personen: 2
Tijd: 15 min. 

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 bouillonblokjes
  • Stukje gember (dun schijfje van 2 cm doorsnee ofzo)
  • 2 el garam masala kruiden (Jonnie Boer, Albert Heijn)
  • peper
  • Alpro cuisine kookroom (optioneel)

Bereiding: 

  • Snij de broccoli (ook de stam!), courgette en ui in gelijke stukken
  • Snipper de knoflook en de gember
  • Doe vervolgens  dit alles (behalve de alpro kookroom), samen met de garam masala kruiden en bouillonblokjes, in een soeppan
  • Vul de pan daarna met water totdat de groentes nét aan onder water staan
  • Zet de pan op hoog vuur. Zodra het water begint te koken mag de timer op 12 min.
  • Roer af en toe door
  • Als de timer afgaat mag de pan van het vuur en kan het pureren/mixen beginnen! Ik gebruikte een staafmixer hiervoor en pureerde de soep, gewoon in dezelfde pan, tot een glad mengsel
  • Als je de soep hebt opgediend, kun je er nog een scheutje kookroom doorheen doen om het wat romiger te maken

Verder hadden we er nog een broodje bij, die we even met wat olijfolie, peper en zout in de oven knapperig hebben laten worden. Smullennnn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.