Draadjesnepvlees

Halloooo mensen van het goede leven!

Vandaag een ouderwets recept (totaal niet want verzon ‘m ter plekke) voor stoofvlees/draadjesvlees, maar dan natuurlijk met nep vlees. Wat gebruikte ik hiervoor? Jackfruit! Hoe cool? Lees gauw verder hoe je hier écht nep vlees van kunt maken.

Personen: 2
Tijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 2 kopjes rijst
  • 1 blik jong jackfruit (tropische supermarkt). ‘Jong’ is belangrijk
  • 2 a 3 uien
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • stuk of 15-20 middelgrote champignons
  • blik tomatenblokjes
  • 250 ml rode wijn (merlot)
  • 1 blokje groentebouillon
  • wat tijm en rozemarijn (mag ook uit een potje komen)
  • 1 a 2 el ras el hanout kruiden (bijv. Jonnie Boer, Albert Heijn). Garam masala kruidenmix kan ook als je geen ras el hanout hebt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el (kokosbloesem)suiker

Bereiding:

  • Snij de harde stukjes van het jackfruit en pluk het een beetje uit elkaar voor het ‘draadjesvlees-effect’
  • Snij de ui in dunne, halve ringen en de champignons in plakjes
  • Doe wat olie in een pan (liefst een grote, brede, maar ook een beetje diepe pan. Duidelijk verhaal) en fruit hierin de ui en (geperste) knoflook. Daarna mogen de champignons er ook even bij tot ze een beetje bruin worden
  • Bak dan de stukjes jackfruit nog even mee
  • Los het bouillonblokje even op in een maatbeker ofzo. In ieder geval in 500 ml water (let op: je hebt waarschijnlijk niet alles nodig). Giet ongeveer 200 ml van de bouillon bij het jackfruit en de champignons enzo in de pan
  • Dan mogen nu de rest van de ingrediënten (behalve de rijst) erbij. Dus: het blik tomatenblokjes, 250 ml rode wijn, tijm, rozemarijn, ras el hanout kruiden, sojasaus en kokosbloesem suiker
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens voor 20 min. op laag vuur pruttelen. Wel af en toe roeren. Als de boel een beetje aankoekt kun je er nog wat bouillon bij gieten
  • Kook in de tussentijd de rijst volgens de verpakking

Vroeger was ik eigenlijk niet eens zo dol op draadjesvlees, omdat ik het altijd wat droog vond. Ik had er dus een klein beetje een hard hoofd in dat ik dit opeens wel lekker zou vinden, maar oooohhhh wat hebben wij lekker gegeten!! Sowieso dat ik dit nog vaker ga maken. Omdat het zo lekker winters smaakt is het misschien ook een dikke tip voor het kerstdiner 😉

Nou eet smakelijk he! Doeeeeg

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.