Een Mexicaans feestje in een gepofte zoete aardappel

Hola party people!

Haal je sombrero maar uit de kast, want Cinco de Mayo wordt vanavond overtroffen met dit gerecht (hahahaha wat een onzin).

Personas: 2
Tiempo: 5 min + 40 min baktijd 

Ingredientes:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • blik rode kidneybonen
  • blikje mais
  • 1 rode paprika
  • wat cherrytomaatjes
  • stengel lente ui
  • avocado
  • limoen(sap)
  • 1 el picadillo kruiden (Jonnie Boer, AH)
  • Peper, zout, knoflookpoeder, chillipoeder

Preparación:

  • Snij de zoete aardappelen allebei in de lengte een beetje in (niet helemaal doormidden) en prik aan weerszijden wat gaatjes met een vork. Schuif ze voor ongeveer 40 – 50 min. op 230ºC de oven in.
  • De laatste 10 min. van de baktijd kan je met de rest beginnen
  • Snij de paprika en cherrytomaten in kleine stukjes
  • Spoel de kidneybonen goed af
  • Bak in wat olie de paprika, kidneybonen, mais en cherrytomaatjes voor ongeveer 5 minuten. Roer hier ook een el picadillo kruiden doorheen. Je kan natuurlijk altijd wat meer of minder toevoegen. Beetje naar smaak dus
  • Op de foto heb ik de avocado in blokjes, maar het is lekkerder om er even een guacemole van te maken. Dat doe je zo: prak de avocado, doe er wat limoen-/citroensap, peper, zout, knoflookpoeder en chillipoeder bij en roer dit goed door elkaar en klaaar!
  • Als de zoete aardappelen lekker zacht aan de binnenkant zijn mogen ze uit de oven. Snij ze nu iets open en vul ze met het groentemengsel uit je pan en de fiesta kan beginnen!

Adiós a todos! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.