Soepie van zoete aardappel en pompoen

Alohaaa!

Soep is gewoon de bom. Het is makkelijk, snel, super gezond en je kan er al je groenten in gooien die nog net niet in hun opperste staat van ontbinding zijn, want no waste hè! Ik zeg top!
Vandaag een soepie van zoete aardappel en pompoen.

Personen: 2
Tijd: 10-15 min. 

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel
  • een halve flespompoen
  • 2 (niet al te grote) uien
  • 2 á 3 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 afgestreken eetlepel ras el hanout kruiden (Jonnie Boer, AH)
  • Optioneel: alpro kookroom en lente ui

Bereiding: 

  • Schil de halve pompoen en zoete aardappel en snij in ongeveer gelijke blokjes
  • Snij de ui en knoflook ook in stukjes
  • Verwarm wat olie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Daarna mogen ook de pompoen, zoete aardappel en ras el hanout kruiden erbij om even te bakken (3 min. ofzo)
  • Het bouillonbokje mag er nu ook bij, samen met het water. Zorg dat de groenten nét niet/nét wel onder water staan
  • Deksel op de pan en breng aan de kook. Kook dan voor 12 min. of tot de zoete aardappel en pompoen zacht zijn
  • Pureer alles met een staafmixer en je soep is klaar!
  • Je kan de soep nog aftoppen met wat kookroom en lente ui

Smakelijk eten! Toedels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − tien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.