Oorlog in een flespompoen

Hallo leuke mensen!

Oke oke, de titel klinkt misschien wat heftig, maar ik beloof je dat het verhaal zelf wat zoetsappiger wordt.

Personen: 2 
Tijd: 8 min. + 40 min baktijd

Ingrediënten: 

  • 1 flespompoen
  • 1 kopje rijst en 1 kopje quinoa (je kan natuurlijk ook óf rijst óf quinoa doen)
  • 1 middelgrote (rode) ui
  • 2 tenen knoflook
  • stuk of 10 middelgrote champignons
  • klein blik kikkererwten
  • grote hand spinazie
  • 1 appel
  • handje rozijnen (50 gr ofzo)
  • 1 stengel lente ui
  • Ras el hanout kruiden (Jonnie Boer, Albert Heijn)
  • kaneel
  • peper en zout
  • Kokos- of olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Snij de pompoen in de lengte door de helft en lepel de pitten en draden eruit
  • Smeer de twee helften pompoen in met wat olie, verdeel er wat ras el hanout kruiden overheen en knijp er de tenen knoflook boven uit en verdeel dit ook over het vruchtvlees van de twee helften pompoen. Dan zijn ze nu klaar voor de oven, waar ze voor 40 min. (of tot ze zacht zijn wanneer je erin prikt) in mogen
  • Wanneer de pompoen voor ongeveer 30 min. in de oven zit, kun je aan de rest beginnen
  • Doe de rijst en quinoa bij elkaar in een pannetje, gooi er twee keer zoveel water bij (dus 4 kopjes) en kook tot het droog is en al het water dus verdampt is
  • Snij de ui, champignons en appel in kleine stukken en spoel de kikkererwten af
  • Bak in een pan met wat olie eerst de ui en champignons tot ze bruin zijn
  • Dan mogen de kikkererwten, spinazie, appel, rozijnen, een halve tl kaneel, peper en zout er ook bij om even mee te bakken
  • Roer als laatst de rijst en quinoa door het groenten- en fruitmengsel
  • Wanneer de pompoen uit de oven is snij je blokjes pompoen uit het vruchtvlees. Ik snij er eerst altijd met een mes een soort raster in en lepel het daarna uit. Let op: houd ongeveer 0,5 tot 1 cm van de rand over, zodat je de pompoenhelften zo nog kunt vullen
  • De blokjes pompoen mogen nu ook door het rijst/quinoa/groenten/fruit mengsel en dan kan je daarmee de pompoenen weer vullen
  • Top af met wat stukjes lente ui en smullen maar!

Het lijkt misschien redelijk veel wat je moet doen voor dit gerecht, maar het valt echt alles mee! De pompoen redt zichzelf wel in de oven en verder is het puur een kwestie van wat lekkere dingen bij elkaar in 1 pan gooien en daarna op een leuke manier serveren 😀

Eet smakelijk!

Voor meer food-inspiration; volg mij op instagram @demakkelijkevegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.