Portobello’s gevuld met kliekjes

Hooooi!

Mijn recepten ontstaan dus meestal door alle kliekjes, die ik nog in de (koel)kast heb liggen, bij elkaar te gooien en daar dan weer een lekker geheel van te maken, haha!
Zo vulde ik dit keer portobello’s – dat zijn van die grote paddenstoelen – met alle kliekjes van die dag.

Personen: 2
Tijd: 15 min. 

Ingrediënten:

  • 4 portobello’s
  • 15 champignons
  • halve courgette
  • half blik kikkererwten
  • 2 handen spinazie
  • 14 cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 – 4 el tomatentapenade
  • plakje vegan kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220ºC
  • Leg de portobello’s op hun rug op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif ze in het midden van de oven voor 10 min. of tot ze een beetje gaan rimpelen en er vocht in de binnenkant komt
  • Snij ondertussen alle groenten super klein. Je kan hierin trouwens vrij zijn in wat voor- en hoeveel groenten je erin doet
  • Verhit wat olie in de pan en bak hierin al je groenten gaar
  • Gooi er op het laatst nog een paar kwakkies tomatentapenade en peper en zout doorheen
  • Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met het groentenmengsel. Leg/strooi er nog wat vegan kaas overheen en doe de gevulde portobello’s nog even voor 5 min. in de oven zodat de kaas wat kan smelten

Smullonnnn!

Ik wil trouwens wel nog even erbij zeggen dat deze dingen niet echt genoeg waren om vol van te raken. Je kan het dus bijvoorbeeld als voorgerecht maken, of maak er nog wat aardappeltjes/frietjes bij ofzo!

Voor meer eet-inspiratie kan je mij ook volgen op instagram @demakkelijkevegan

Ajuus!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.