Zoete aardappelfriet met tuinbonen en sla

Hoi pipeloi!

Als mijn kinderen later hun groenten niet opeten – en niet zwaar overprikkelt raken door alle kleuren – dan weet ik het ook niet meer hoor, haha!
Wij waren in ieder geval lekker overprikkeld en vol van deze semi Hollandse pot.

Hoe makkelijk was het maken hiervan?

Personen: 2
Tijd:
5 min. + 30 min. baktijd

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • grote pot tuinbonen
  • zak sla (bijv. rucola sla melange)
  • wat cherrytomaatjes
  • balsamico dressing (ik gebruikte die crema versie van La Place, Jumbo)
  • appelmoes
  • olijfolie
  • peper, zout, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder

Hoe:

  • Verwarm de oven voor op 230ºC
  • Snij de zoete aardappelen in gelijke partjes in de vorm van patat
  • Besprenkel ze met wat olijfolie, verdeel er wat paprikapoeder, knoflookpoeder en zout over en schuif voor 30 minuten – of tot ze zacht zijn – in de oven
  • De laatste 5 min. kan je de tuinbonen in hun eigen vocht even opwarmen terwijl je de salade klaarmaakt; tomaatjes, balsamico dressing, peper en zout eroverheen
  • Appelmoes over je tuinbonen is de bom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.