Nacho’s Pulled Pork (jackfruit)

De allergrootste grap is dat ik volgens mij nog nooit echte pulled pork gegeten heb, haha! Maar ik weet wel dat we hier meeega van hebben gesmuld tijdens het kerstdiner. Echt. Ga dit maken.
Je denkt misschien ‘huh, vlees nabootsen met fruit!?’, maar daar proef je echt helemaal niets van! Wanneer je goed oplet dat je jong jackfruit haalt (en volgens mij staat er ook nog ‘in birne/zout water’ op het blik), dan zit je echt helemaal goed.

Personen: 2
Tijd: 5 min. + 20 min. baktijd

Ingrediënten:

  • 2 blikken ‘jong’ jackfruit (Toko)
  • zak nachochips
  • 1 rode puntpaprika
  • vegan strooikaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl tijm
  • barbecuesaus
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Laat de blikken jackfruit uitlekken, snij de hele harde stukken eraf en trek alles uit elkaar zodat de structuur van draadjesvlees ontstaat
  • Marineer het jackfruit nu met geperste knoflook, gerookt paprika poeder, cayennepeper, tijm, scheutje olijfolie, peper, zout en flink wat barbecuesaus (1/4 a 1/3 van de fles ofzo). Roer alles goed door elkaar en schuif voor 15 min. in de oven
  • Leg in een ovenschaal wat nachochips, daarbovenop het jackfruit (die je net uit de oven hebt gehaald), wat stukjes puntpaprika en strooi er nog wat vegan kaas overheen. Schuif alles dan voor nog eens 5 min. (of tot de kaas wat gesmolten is) de oven in en dan is het al klaar!

Dit was echt zoooo lekker! En ook zo makkelijk en snel klaar. Als je punten wilt scoren bij bijvoorbeeld je niet-vegan vrienden, ga dit dan maken!

Eetsmakelijk! 😀

Wil je niks van De Makkelijke Vegan missen? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 13 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.