Bowl vol kliekjes

Hey you!

Vandaag weer een lekker bakske vol met kliekjes uit mijn kast. YES!
Volgens mij heet zoiets als dit met een hip woord een ‘Buddha Bowl’, maar dan horen er vast andere ingrediënten in dan in die van mij..
Anyway, hier komt mijn versie van de Buddha Bowl!

Personen: 2
Tijd: 10 min.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes quinoa
  • stuk of 10 middelgrote champignons
  • halve zak voorgesneden pompoenblokjes
  • half zakje kalettes (boerenkoolspruiten)
  • 1 avocado
  • wat cherrytomaten
  • sesamzaad
  • olijfolie
  • sojasaus
  • 1 limoen


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 230ºC
  • Kook de quinoa in twee keer zoveel water (dus 4 kopjes water) tot het drooggekookt is. Ik zou de pompoenblokjes hier gewoon bij gooien als ik jou was, dan hoef je ze niet apart te koken 😉
  • Snij de kalettes door de helft, besprenkel ze met wat olijfolie en doe er eventueel nog wat knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder overheen. Schuif ze voor 10 min., samen met wat cherrytomaten, de oven in om te roosteren
  • Snij ondertussen de champignons in stukjes en bak ze even bruin in wat olijfolie
  • Voor de dressing knijp je eerst de limoen uit en doe je er ongeveer evenveel (of op smaak) sojasaus bij
  • Snij de avocado nog even in mooie plakjes en leg alles dan super fancy in een kom, strooi er nog wat sesamzaadjes overheen gevolgd door de dressing en je hippe Buddha bowl is klaar om gefotografeerd, uh opgegeten te worden!

Je kan natuurlijk aan zo’n bowl alles toevoegen wat je zelf maar wilt. Ik ben in ieder geval fan van dit soort gerechten! Het is makkelijk, veelzijdig, snel klaar en het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van wat ik zoal eet en doe? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.