Bowltje gezond

Haaai!

Na een weekend van patat, bier en veel nep-kaas werd het maar weer eens tijd voor een bakje gezond.
Dit is ook weer zó een fantastische uitvinding. Je kan je bowl namelijk in principe gewoon vullen met wat je zelf maar wil. Freeedom!
In die van mij zaten vandaag twee wel heel bijzondere soorten groente. Wil je weten welke? Lees dan gauw verder!

Personen: 2
Tijd: 10 min.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes quinoa
  • halve zak kalettes (Lidl)
  • bakje aspergebroccoli (Albert Heijn)
  • klein blikje mais
  • klein blikje kikkererwten
  • 1 avocado
  • sojasaus
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • optioneel: gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder


En zo maken we er wat moois van:

  • Verwarm de oven voor op 230ºC
  • Kook de quinoa volgens de verpakking
  • Snij de kalettes één keer door de helft en sprenkel er wat olijfolie overheen. Het lekkerste is als je er nu ook nog wat gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder overheen verdeelt. Schuif voor 10 min. in de oven
  • Bak de aspergebroccoli voor ongeveer 5 min. in wat olie
  • Laat de kikkererwten en mais uitlekken
  • Meng wat limoensap en ongeveer evenveel sojasaus met elkaar (beetje op gevoel/smaak doen)
  • Leg alles nu fancy in een kommetje, giet de soja/limoen dressing eroverheen en smullen maar!

Eet smakelijk!

Wil je niks missen van De Makkelijke Vegan? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan . En ik vind het echt super leuk als je mij daar laat zien/weten wanneer je een gerecht van mij hebt gemaakt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + tien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.