Romige cashew pasta

Hola!

Weer eens een lekker pasta’tje op het menu! Vaak zijn de witte, romige pastasauzen helaas niet zo gezond… Nouuu dan zit je met deze saus wél goed, want ik maakte ‘m van cashewnoten en daar wordt je lijfie echt wel blij van.

Personen: 2
Tijd: 10 min.

Ingrediënten:

  • pasta voor 2 pers.
  • 1 broccoli
  • bakje cherrytomaten
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr. cashewnoten
  • +/- 50 – 100 gr. edelgist
  • limoensap
  • peper en zout

Bereiding:

  • Leg de cashewnoten voor ongeveer 15 – 20 min. in heet water om te wellen
  • Snij de broccoli in kleine stukken en kook de pasta en broccoli in 1 pan gaar/volgens de verpakking
  • Snij de ui en champignons in kleine stukken en bak in wat olie samen met 2 uitgeperste tenen knoflook
  • Doe de cashewnoten in een blender met de edelgist, limoensap, peper, zout en wat water en blend goed. Proef tussendoor of er van één van de ingrediënten nog meer bij mag. Water verdunt de saus en edelgist zorgt er weer voor dat het wat meer gaat binden, speel hier dus ook een beetje mee tot je een mooi glad sausje hebt
  • Wanneer de champignons, ui en knoflook een beetje bruin zijn mag de cashewsaus erbij om ook even kort op te warmen
  • Giet de pasta en broccoli af en roer alles nu door elkaar
  • Top af met wat cherrytomaten en eventueel nog wat zout en peper

Smullen maar!

Wil je niks missen van De Makkelijke Vegan? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan . En ik vind het echt super leuk als je mij daar laat zien/weten wanneer je een gerecht van mij hebt gemaakt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.