Kapsalon 2.0

Nou hallo hallo! Eindelijk weer eens een nieuw recept op de website van De Makkelijke Vegan, JEEEEY! Of nouja nieuw nieuw… Ik heb al eens eerder een vegan variant van de kapsalon gemaakt, vandaar het 2.0-etje erachter 😉

Personen: 2
Tijd: 10 min. + 15 min baktijd

Ingrediënten:

  • 200 gr oesterzwammen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • blik kikkererwten (400 gram is dat ofzo?)
  • 75 gr sla (rucola melange bijv.)
  • wat cherrytomaatjes
  • zakje shoarmakruiden
  • gerookte paprikapoeder
  • rozemarijn (mag uit een potje, want: makkelijk)
  • cayennepeper
  • olijfolie

Voor de knoflooksaus (het lekkerst is natuurlijk om de volgende ingrediĂ«nten lekker vers erdoorheen te doen, maar je leest nu een recept van ‘De makkelijke vegan’, dus hier de makkelijke versie :p):

  • 2 el vegan mayonaise
  • citroensap (flesje = makkelijk)
  • dille (gedroogd in een potje = makkelijk)
  • knoflookpoeder
  • water

Mix dit met elkaar tot het jouw gewenste smaak en structuur heeft.

Bereiding:

  • (als je geen airfryer hebt, verwarm dan nu de oven voor op 220ÂșC)
  • Snijd de zoete aardappelen in repen/friet van ongeveer 1 cm dik
  • Smeer de aardappelen in met wat olijfolie en sprenkel er wat rozemarijn en gerookte paprikapoeder overheen en doe ze voor 15 min. op 180ÂșC in de airfryer (of 30-40 minuten in de oven)
  • Spoel ondertussen de kikkererwten goed af en droog ze daarna een beetje met een keukenpapiertje. Strooi er wat gerookte paprikapoeder en cayennepeper (rustig aan met deze, want scherp) overheen. Gooi ze voor 10-15 min. bij de friet in de airfryer (of doe ze voor 20-30 min. bij de friet in de oven)
  • Scheur nu de oesterzwammen in reepjes. Het is heel belangrijk dat je scheurt en niet snijdt, want daarmee krijg je niet het gewenste resultaat 
  • Strooi nu de shoarmakruiden over de oesterzwammen (ik zou de helft ĂĄ driekwart van het zakje doen, maar als je van veel kruiden en veeeel zout houdt kan je alles doen. Beetje op gevoel dus). Hussel goed door elkaar en laat even rusten zodat de kruiden er een beetje in kunnen trekken
  • In de tussentijd kan je nu de saus maken. En tussendoor de aardappelen en kikkererwten even husselen/draaien
  • De laatste 5 min. van de baktijd kunnen de oesterzwammen in een pan met wat olie gebakken worden tot ze een beetje bruin zijn
  • Nou als het allemaal klaar is doe je alles lekker in Ă©Ă©n bak en dan is het heel belangrijk dat je het super asociaal opeet

Ohja! PS: voorheen bestelde ik altijd kapsalon zonder kaas, hier heb ik dus ook niet aan gedacht tijdens het boodschappen doen. Maar je kan er natuurlijk altijd nog wat vegan kaas overheen strooien en alles nog even voor 5 min. in de oven/airfryer zetten zodat het smelt!

Wil je niks missen van De Makkelijke Vegan? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan . En ik vind het echt super leuk als je mij daar laat zien/weten wanneer je een gerecht van mij hebt gemaakt! 😀

Eetsmakelijk en adjeu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.