Super easy Mexicaanse dish met vega gehakt, nacho’s en guacemole

Sommige dingen moet je gewoon zo makkelijk mogelijk maken, zodat je tijd overhoudt voor al het andere moois in je leven. Wooow diepzinnuggg. Maar wel waar. Daarom verzon ik voor jullie deze super makkelijke maaltijd. Komtie:

Nodig voor 2 personen:

  • 1 bak vega gehakt
  • 1 bak/zak macaroni/spaghetti groenten
  • 1 potje tacosaus
  • 1 zak nacho chips (of tortilla heet het ook weleens)
  • 1 a 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels picadillo kruiden (van Jonnie Boer bij de AH, maar je kan ook andere mexicaanse kruiden gebruiken)

Voor de guacemole:

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • sap van een halve limoen
  • peper, zout en chillivlokken
  1. Verwarm een scheutje olie in een diepe pan en knijp hier de knoflook boven uit, gooi de groenten er ook bij en roerbak voor 5 minuten
  2. Doe dan het gehakt erbij en roerbak nogmaals voor 2 minuten
  3. Dan mag het hele potje tacosaus en de picadillo kruiden erbij. Warm alles nog even kort op.
  4. Maak tussendoor de guacemole door de avocado te prakken, het sap van de limoen erin uit te knijpen en het op smaak te brengen met peper, zout en de chilivlokken
  5. Als alles klaar is hoef je de tafel maar half te dekken, want bestek is vandaag niet nodig, YES! Gebruik de nacho’s als vork en hou zo nóg meer tijd over voor leuke dingen nu je weer minder afwas hebt 😉

Deze is zeeeker voor herhaling vatbaar. Het is super simpel, kost weinig tijd, is mega lekker en nog enigszins gezond ook. Ik zeg winning in life! Eetsmakelijk x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 19 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.